Chocolate

Upplev massa härliga smaker av norrländskt mathantverk. Vi erbjuder lokalproducerade matvaror skapade med spännande smaker, omsorg, hållbarhetstänk och passion främst från Västerbotten men också andra delar av Norrland och ibland resten av Sverige. 

Här finner du Fjällfrö gröt från Ammarnäs, olika utsökta smaker av kolasåser, kolor, sylt, marmelad och choklad. Chokladen tillverkas med ett hållbarhetstänk i den småskaliga chokladfabriken i Umeå. Vi säljer även läskande drycker som förgyller smaklökarna.

Kraftbar- Ekologiska svenska energibars
Från 2.32 EUR 2.90 EUR
Fjällfrö gröt
Från 9.65 EUR
Hjortronsirap
8.69 EUR
Hjortronmarmelad
5.79 EUR
Lingonrussin
5.79 EUR 7.24 EUR
Torkade lingon
6.18 EUR 7.72 EUR
Lingonpulver
9.65 EUR
Blåbärsrussin
Sold out
Torkade blåbär
Sold out
Blåbärspulver
9.65 EUR
Rabarbernektar
4.34 EUR
Äppelmust
Sold out
Öre gårdsbageri: Chokladkola
3.47 EUR 4.34 EUR
Honungssked
2.41 EUR
Honung Öxbäckens biodling
Från 12.06 EUR
Chaga
23.64 EUR
Skopa liten
2.41 EUR
Havrechoklad
8.69 EUR
Kakaonibs
Från 9.17 EUR
Kakaopulver
Från 9.17 EUR

Vi älskar samarbete, och ett av dem handlar om inköp av kakaosmör från Vintage Plantations. Samma fina kakosmör finns i chokladen som i våra ekotvålar.

De tillverkar chokladen på riktigt, dvs från böna till kaka så kallad “Bean to Bar”. Kakaon kommer från ekologiska plantager i Ecuador där odlarna får utbildning och rättvist betalt utan mellanhänder. 

I ChokladJennys fabrik i Umeå handsorteras bönorna, skalas, rostas och stenmals under låg temperatur för att bevara smak och näringsämnen. Chokladkakorna gjuts för att sedan smaksättas med norrländska örter och bär. 

Psst! Ett tips, från Choklad Jennys kurser. När du smakar den goda chokladen från Vintage Plantations ska du låta chokladbiten sakta smälta i gommen, andas in genom näsan och njut av de härliga aromerna.