Malin i Ratans naturliga Ekotvålar & tillbehör

Här hittar du Malin i Ratans underbara tvålar och bra tillbehör.

"I den lilla kustbyn Ratan i Västerbotten, med havet och naturen och den kulturhistoriska miljön som inspirationskällor, skapar jag mina kallrörda tvålar. Jag tillverkar dem på gamla tiders hantverksvis, men med förnyade kunskaper och med naturliga och ekologiska råvaror."

Doftfri Tvål & Flakes
230 kr 300 kr
Digitalt presentkort
Från 250 kr
Ekotvål Test-tvålar
Från 75 kr
Tovad Tvål
Från 175 kr
Ekotvål Lavendel
Från 75 kr
Ekotvål Kryddnejlika
Från 75 kr
Ekotvål Barrskog
Från 75 kr
Päls-schampo Lavendel
Från 150 kr
Luffa-skrubb
55 kr
Tvålpåse Luffa
Slutsåld
Tefröolja
80 kr

Handgjord Ekotvål - len hy, frisk hårbotten, naturligt hår och ett lungt, miljöklokt hem.

Äkta tvål är ett hantverk som vi skapat med omsorg, och en mångsidig produkt som kan ersätta många produkter i ditt badrum.

Vanliga frågor:

Vilken ekologisk hantverkstvål ska jag välja?

Vill du veta vilken av våra Handgjorda Ekotvålar som passar bäst för just din Hud, ditt Hår och Hem, kolla in vår tvålguide.

Bästa tvålen för dig: läs mer på vår  blogg som innehåller många tips och trix om hantverkstvål.

Hur gör jag för att min fasta tvål inte ska bli så kladdig?

Handgjord Ekotvål trivs bäst på ett luftigt tvålfat, gärna av gallertyp, en luffaudde eller en magnetisk tvålhållare. De gillar att torka upp emellanåt och varje tvål räcker längre om du växlar mellan två olika tvålar. Vi erbjuder även tvål med ett snöre vilket gör att du kan hänga upp din tvål vid duschen.

Kan jag tvätta håret med fast tvål?

Ja, du kan använda vår fast tvål för att tvätta både hår och hud. Våra ekovänliga tvålar är skonsamma och speciellt utformade för att vårda både hår och hårbotten, i enlighet med den populära no-poo metoden. Vill du ha mer information? Utforska vår tvålguide för att få de bästa resultaten med vår hårdtvål! Läs även vår blogg Hår&Tvål.

Vad kan jag göra åt statiskt hår? 

Använd en fetare tvål (se tvålguiden) eller prova surskölj, vilket kan minska statiskt hår. Att borsta med en svinhårsborste och bära kläder gjorda av naturmaterial kan också hjälpa. Läs gärna vårt omtyckta blogg-inlägg med Tips vid statiskt hår.

Vilken tvål är bäst vid rakning?

Vår tvål Barrskog är extra bra vid rakning. Den innehåller ricinolja som ger ett rikligt lödder och den vita leran gör huden hal.

Var tillverkas den ekologiska fasta tvålen?

Läs mer Tvålmakeriet i Ratan, Västerbotten och vår hantverksmässiga tillverkning. 

Vill du veta mer om våra handgjorda tvålars alla fördelar kolla in sidan Handgjord Ekotvål, vår blogg och läs också på bloggen Nyponros.


Vill du boka event eller konferens med oss? Klicka här