Hårvård, skägg & bad

Här hittar du produkter som vi gillar och som passar bra ihop med våra Handgjorda Ekotvålar när du använder dem till hårtvätt, rakning och bad. Vill du lära dig mer om hårtvätt med våra tvålar? Kolla in vårt bloggavsnitt om hår&tvål, samt vår guide på instagram.

Läs mer längst ner på sidan efter produkterna. 

Tvålpåse Luffa
Slutsåld
Tefröolja
80 kr
Ekotvål Barrskog
Från 75 kr

Naturlig hårvård är viktigt för oss. Att vårda ditt hår och hårbotten med naturliga produkter kan vara trixigt i början. Här kan du läsa mer om de mest poppulära hårvårdsprodukterna och få tips på hur du på bästa sätt använder dem. Tveka inte heller att höra av dig till oss om du har frågor. Vi vill att ditt hår och din hårbotten ska må så bra som möjligt!

Vi har även ett sortiment av perfekta produkter för en naturlig skäggvård och mustaschvård. Skägget och mustaschen behöver vårdas lika väl som håret på huvet och vi har därför valt ut de (enligt oss) bästa produkterna på marknaden för att underlätta din skäggvård och göra skägget finare än någonsin.  

Det finns några bra och viktiga tillbehör till hårvård med Ekotvål, så som särskilda hårborstar, surskölj, detox-lera och vårdande lätta oljor. 

Till din våtrakning erbjuder vi fina rakborstar och även skägget mår bra av de fina ekologiska oljorna som du hittar här.

Utvalt från andra kreatörer presenterar vi fast balsam och schampo från Grön Lycka - för dig som vill fortsätta med schampo/balsam men som vill minska på onödiga förpackningar.

Kolla även in under menyn Presentkit, där hittar du tvålar och borstar i paketpris.


Tips Hårtvätt med Handgjord Ekotvål:

SURSKÖLJ


- För mer glans och om du har hårt vatten. Surskölj med utspädd (ca 1del surt, 9 delar vattten)äppelcidervinäger, citron, eller te, tex av ekologisk hibiskus. Om du vill kan du prova fast balsam- kaka eller använda ditt ekobalsam ett tag till.


RASUL-DETOX


– En hårinpackning med rasullera. Underlättar vid övergång från ”vanliga schampon” med starka tensider och stylingprodukter med mycket silikoner eller om du upplever en fet övergångsperiod.


BORSTA HÅRET


– När det är torrt. Gärna med en svinhårsborste (tampicoborste – vegan) eller borste med
träpiggar. Gärna 100 drag per dag för att stimulera hårbotten och fördela det naturliga sebumet.


VAL AV EKOTVÅL
Vid fetare hår, välj en mer rengörande hårtvål. Vid torrt och lockigt hår, välj en hårtvål med sheasmör som är extra vårdande och fet. Se vår Tvålguide. Tvålar med och utan tillsatt doft finns som val.

FLER TIPS
Massera tvålen i hand och hårbotten, arbeta upp ett skum, gärna två gånger. Tvätta örngott och mössa ofta. Rengör hårborsten från hår och damm med borstrengörare & tvätta med tvålvatten.
TORRSCHAMPO
– Försök att minska på antalet hårtvättar under en vecka. Ibland räcker det att skölja håret med bara vatten. Eller prova att blanda eget torrschampo med potatismjöl/arrowrot och/eller kakao.
Fördela i hårbotten med sminkborste.

VÅRDANDE OLJA
– Torra hårtoppar, längder och hårbotten vårdas med en lätt ekologisk olja tex, Arganolja i fuktigt hår

Arganoljan är även en perfekt komponent till din skäggvårdsrutin. Den vårdar skägget och ger det ett fint lyster.

Oljan passar även för att vårda din mustasch.  

Nu kan du köpa det tryckta informationsbladet om Hårtvätt med Handgjord Ekotvål.