Handgjord fast ekotvål - Tillverkade i Ratan

Vår handgjorda fasta ekotvål är en mångsidig produkt och fungerar som kroppstvål, ansiktstvål, raktvål, schampo och balsam, vilket minskar mängden onödiga förpackningar. 

Våra tvålar är handgjorda av ekologiskt odlade oljor. Huvudingrediensen i Malin i Ratans handgjorda fasta ekotvålar är KRAV-märkt kallpressad svensk rapsolja, som får förtvålas tillsammans med andra ekologiska vegetabiliska oljor (olivolja, kakaosmör, sheasmör, ricinolja och solrosolja). 

Mer information om de fasta tvålarna hittar du längre ned på sidan om du scrollar förbi produkterna.Handgjord fast ekotvål är så mycket mer än bara en tvål. Hantverkstvålen ger en len hy, frisk hårbotten, naturligt hår och ett lugnt, miljöklokt hem.

Vi använder inga onödiga tillsatser och inga animaliska ingredienser (undantag ullen runt den tovade tvålen). Äkta tvål är basisk och inga parabener behöver tillsättas. Vi har aktvit valt att inte använda oss av palmolja, en miljökritiserad olja som tyvärr är vanlig i tvål.

Vanliga frågor:

Vad innehåller fast hantverkstvål som gör att jag inte blir torr om händerna?

Förutom den rengörande tvålen innehåller slutprodukten glycerin, som är en naturlig fuktbindare som gör huden mjuk. Många som använder våra tvålar berättar att de inte blir torra eller behöver smörja huden lika ofta – det är tack vare glycerinet! Tvålarna är även överfettade, dvs har ett överskott av vårdande ekologiska oljor och fetter från växtriket.

Jag letar efter doftfria tvålar?

De fasta tvålarna finns både i doftsatta varianter och med ingen tillsatt doft. Vi använder en mild doftsättning med enbart eteriska oljor från växtriket. 

Hur färgsätter man kallpressad tvål?

Våra tvålar med färg har fått sina egenskaper från naturliga färgämnen såsom malda örter, oljeutdrag, leror eller eller mineralpigment.

Vad menas med färskvikt på tvål?

När du köper tvålar från oss så kan vikten variera på de tvålar du får hem, trots att de är av samma storlek. Det här beror på att tvålarna förlorar vikt med tiden, allt eftersom de torkar. Det är vattnet i tvålen som dunstar, och kvar blir en tvål som är lättare, men också mer koncentrerad, och drygare för dig som använder den.

För den genuina hantverkskänslan skär vi tvålarna för hand och den vikt som anges på etiketten är färskvikten för just den storlekens "normaltvål". Det vill säga den ungefärliga vikt tvålen har när vi skär den. Från början väger tvålarna mer, och på sikt torkar de och vattnet i dem dunstar bort. Hantverksmässigt tillverkade tvålar kan förlora uppåt 15% av sin vikt om de torkat länge.  Vi har valt att låta det vara så, eftersom vi inte vill tillsätta några onödiga fuktbindande ämnen i våra tvålar. På så sätt kan du som kund få en så naturlig och ren produkt som möjligt.

Tips om hantverkstvålar:

Äkta tvål är ett hantverk som vi skapat med omsorg, och en mångsidig produkt som kan ersätta många produkter i ditt badrum. 

Handgjord tvål = Äkta tvål!  Läs mer om olika sätt att tillverka fast tvål på bloggen Nyponros.com

Komplettera din Handgjorda Ekotvål med våra produkter "Bra till Handgjord Ekotvål", tillbehör som stärker din upplevelse av fast tvål. 

Vill du veta mer om våra handgjorda fasta tvålars alla fördelar kolla vår blogg


Vill du boka event eller konferens med oss? Klicka här