Mathantverk

Upplev massa härliga smaker av norrländskt mathantverk. Vi erbjuder lokalproducerade matvaror skapade med spännande smaker, omsorg, hållbarhetstänk och passion främst från Västerbotten men också andra delar av Norrland och ibland resten av Sverige. 

Här finner du varor som Gröt, Kolasåser, Choklad, Drycker, Honung och mycket mer. Utforska genuint hantverk av högsta kvalité. 

Fjällfrö gröt
Från 110 kr

Vi älskar samarbete, och ett av dem handlar om inköp av kakaosmör från Vintage Plantations. Samma fina kakosmör finns i chokladen som i våra ekotvålar.

De tillverkar chokladen på riktigt, dvs från böna till kaka så kallad “Bean to Bar”. Kakaon kommer från ekologiska plantager i Ecuador där odlarna får utbildning och rättvist betalt utan mellanhänder. 

I ChokladJennys fabrik i Umeå handsorteras bönorna, skalas, rostas och stenmals under låg temperatur för att bevara smak och näringsämnen. Chokladkakorna gjuts för att sedan smaksättas med norrländska örter och bär. 

Psst! Ett tips, från Choklad Jennys kurser. När du smakar den goda chokladen från Vintage Plantations ska du låta chokladbiten sakta smälta i gommen, andas in genom näsan och njut av de härliga aromerna.