Tvålmakeriet i Ratan

I den lilla kustbyn Ratan i Västerbotten, med havet och naturen och den kulturhistoriska miljön som inspirationskällor, skapar jag mina kallrörda tvålar. Jag tillverkar dem på gamla tiders hantverksvis, men med förnyade kunskaper och med naturliga och ekologiska råvaror. //Malin

Läs mer om Malin - kreatören och grundaren

Hantverksmässig tillverkning

Vår Handgjorda Ekotvål är så mycket mer än bara en tvål. Den är ett hantverk som vi skapat med omsorg, och en mångsidig produkt som kan ersätta många rengöringsprodukter i hemmet och på fritiden.

Den hantverksmetod vi använder kallas kallrörd tvål. Hantverkstvålen är återfuktande med sitt naturligt bildade glycerin och vårdande med val av ingående oljor och överfettning i processen.

Läs mer om vår hantverksmässiga tillverkning
Certifieringar och samarbeten

Vi är en Västerbotten Experience. Det betyder att du erbjuds genuina upplevelser av Västerbottens kultur och natur när du besöker oss. Som en Västerbotten Experience bygger vi vår verksamhet på hållbarhet. Och med västerbottnisk livsstil och gästvänlighet i fokus. Håll utkik efter sigillet Västerbotten Experience när du planerar din resa.

Läs mer om Malin i Ratans miljö och hållbarhetspolicy här

VX

NOC Sweden är en ideell förening och branschorganisation för alla som vill att naturlig, ekologisk hud- och skönhetsvård ska bli det självklara valet för den svenska hudvårdskonsumenten - för effektiviteten, för hälsan, och för vår miljö.

Vi är rekopartner till Rekokollen som granskar marknadens ekologiska hudvårdsprodukter och hjälper dig som konsument att göra reko och ärliga produktval. De underlättar för konsumenter att hitta produkter med ett mer äkta innehåll, gynnar de tillverkare som skapar produkter med ett genuint och äkta innehåll, gynnar de företag som producerar råvaror på ett naturligt och äkta vis, samt lyfter fram produkter med minimalt processade ingredienserOm oss i media

Här har vi samlat artiklar, reportage och bloggar där Malin i Ratan nämns i media. 

Läs mer Om oss i media


Om oss i media


Utmärkelser och utställningar

Malin i Ratan nominering Icas entreprenörspris 2021
Icas entreprenörspris 2021
 Nominerad till årets lokala hjälte

Organic Beauty Awards 2019

nominerad bästa produkt - topp 5!

Organic Beauty Awards 2018
nominerad bästa handtvål

Vinn ett aktiebolag

Ullbaggen 2019
Nya affärsmöjligheter på landsbygder

Arctic Design of Sweden 2019
utställning Three Days of Design, Köpenhamn 2019

Ekofavorit nr: 3 Ekotipsets följare, 2018

Centerkvinnornas utmärkelse 
- till driven och kreativ kvinnlig företagare, 2016

Malin Lindmark
CEO, grundare av Malin i Ratan. Kreatör och tvålmakare. 

Malin i Ratan följer kosmetikalagstiftningen och skyldigheter för ansvarig person bl.a. med märkning av produkter, god tillverkningssed och anmälan av produkter till EU:s Cosmetic Products Notification Portal (CPNP) samt kemikalieinspektionen.

Copyright 2021 Malin i Ratan AB | All Rights Reserved