Berättelserna om Malin i Ratan

Tvålmakeriet i Ratan

I den lilla kustbyn Ratan i Västerbotten, med havet och naturen och den kulturhistoriska miljön som inspirationskällor, skapar jag mina kallrörda tvålar. Jag tillverkar dem på gamla tiders hantverksvis, men med förnyade kunskaper och med naturliga och ekologiska råvaror. //Malin

Ekobutiken i Ratan

Vill du lukta och känna på våra produkter så är du hjärtligt välkommen till Ratans tvålbutik, Ratan 1, vackert belägen i natursköna besöksmålet Ratan.

Läs mer om vår Ekobutik här.

Malin i Ratan AB har fått företagsstöd inom åtgärden Nya jobb på landsbygden, som är en del av Landsbygdprogrammet 2014-2020. Programmet finansieras nationellt och av Europeiska jordbruksfonden.

Besök Ratan

Besöksmål Ratan är en pärla vid havet. En by med skön naturmiljö och intressant historia.

Under sommarsäsongen finns i Ratan ytterligare en butik där du kan handla tvål. I det gamla hamnmagasinet finns en hantverksbutik som jag driver tillsammans med mina vänner i hantverkskollektivet i Ratan.


En värld av äkta tvål & bra tillbehör

Malin i Ratan har egen produktion av hantverksmässigt tillverkade ekologiska tvålar för skonsam rengöring av hud, hår och hem. Vi har i samverkan med andra kreatörer tagit fram bra tillbehör till tvålarna. Vi älskar samarbeten och här i vår Webshop samt i vår Ekobutik i Ratan hittar du ekologisk hudvård och choklad. God mat från lokala kreatörer, andra utvalda produkter som förstärker din tvålupplevelse och ännu mera tvål från andra svenska tvåltillverkare.


Om Malin i Ratans produktserie

Certifieringar & Samarbeten


Vi är en Västerbotten Experience. Det betyder att du erbjuds genuina upplevelser av Västerbottens kultur och natur när du besöker oss. Som en Västerbotten Experience bygger vi vår verksamhet på hållbarhet. Och med västerbottnisk livsstil och gästvänlighet i fokus. Håll utkik efter sigillet Västerbotten Experience när du planerar din resa.

VX

NOC Sweden är en ideell förening och branschorganisation för alla som vill att naturlig, ekologisk hud- och skönhetsvård ska bli det självklara valet för den svenska hudvårdskonsumenten - för effektiviteten, för hälsan, och för vår miljö.

Vi är rekopartner till Rekokollen som granskar marknadens ekologiska hudvårdsprodukter och hjälper dig som konsument att göra reko och ärliga produktval. De underlättar för konsumenter att hitta produkter med ett mer äkta innehåll, gynnar de tillverkare som skapar produkter med ett genuint och äkta innehåll, gynnar de företag som producerar råvaror på ett naturligt och äkta vis, samt lyfter fram produkter med minimalt processade ingredienser


 Malin Lindmark
CEO, grundare av Malin i Ratan. Kreatör och tvålmakare. 

Malin i Ratan följer kosmetikalagstiftningen och skyldigheter för ansvarig person bl.a. med märkning av produkter, god tillverkningssed och anmälan av produkter till EU:s Cosmetic Products Notification Portal (CPNP) samt kemikalieinspektionen.

Copyright 2016 Malin i Ratan AB | All Rights Reserved