Om Oss

I den lilla kustbyn Ratan i Västerbotten, med havet och naturen och den kulturhistoriska miljön som inspirationskällor, skapar jag mina kallrörda tvålar. Jag tillverkar dem på gamla tiders hantverksvis, men med förnyade kunskaper och med naturliga och ekologiska råvaror.

Malin i Ratan har egen produktion av hantverksmässigt tillverkade ekologiska tvålar för hud, hår och hem. Vi har i samverkan med andra kreatörer tagit fram bra tillbehör till tvålarna. Vi älskar samarbeten och i våra butiker hittar du fin hudvård och choklad från lokala kreatörer, andra utvalda produkter som förstärker din tvålupplevelse och ännu mera tvål från andra svenska tvåltillverkare.

Om våra ekologiska tvålar

Våra tvålar är handgjorda av ekologiskt odlade oljor. Huvudingrediensen är kallpressad svensk rapsolja, som får förtvålas tillsammans med andra ekologiska vegetabiliska oljor. 

Handgjord Ekotvål är så mycket mer än bara en tvål. Den ger en len hy, frisk hårbotten, naturligt hår och ett lugnt, miljöklokt hem.

Här kan du läsa mer om Handgjord Ekotvål.

Användning

Du kan använda våra tvålar för så gott som all din rengöring – de är milda nog att använda i ansiktet, passar bra till händer och kropp, som raktvål eller som schampo/balsam. Det är enkelt att arbeta upp ett härligt lödder med dem, vilket vi vet uppskattas extra mycket av de som använder tvålen som schampo och kroppstvål. Tvålarna kan användas på både vuxna, barn och djur.

För vissa tvålar har vi anpassat receptet så att de ska passa extra bra till schampo för olika hårtyper, rakning, skrubb eller som hushållstvål. I bilden nedan kan du se vilka tvålar som passar till vilken hårtyp. Tvål till kropp och händer följer samma schema, längst till vänster tvålarna som passar bäst till torr och känslig hud.

Tvålarna trivs bäst om de får hänga eller ligga luftigt, tex i en tvålhängare, på en luffa-kudde, eller på ett specialdesignat tvålfat i keramik. Det kan också vara bra att växla mellan två tvålar, då hinner de torka upp mellan användningarna och räcker längre! 

 

Tvålguide

Tvålmakeriets lilla butik i Ratan

Vill du lukta och känna på våra produkter så är du hjärtligt välkommen till Ratans tvålbutik, Ratan 1.

Du kan även välja att lägga din order på hemsidan och hämta den på Ratan 1.

För Öppettider & karta till Ratan 1, klicka här.

I övrigt har vi öppet efter överenskommelse eller när det passar oss, ofta i samband med dagar att fira då du kanske vill hitta en lämplig present..  

Håll utkik på instagram eller facebook för våra spontana öppettider.

Messa Malin för att komma överens om lämplig tid för besök: 070-3166992


Ett urval av våra produkter finns hos hantverkskollektivet i Ratan, som jag driver tillsammans med mina vänner. Du är varmt välkommen att under sommarsäsongen besöka vår lilla försäljningsbod vackert beläget vid havet i de gamla hamnmagasinet vid Ratans hamn.

Övriga återförsäljare hittar du under fliken Återförsäljare.Tillverkning av tvålarna

Vår produktion är hantverksmässig enligt gammal svensk tradition men med förnyade kunskaper. Klicka här och läs mer om vår hantverksmässiga tillverkning av fast tvål.

   

Kreatören och grundaren Malin

Malin Lindmark, CEO, grundare av Malin i Ratan. Kreatör och tvålmakare. Läs Malins egna ord om sig själv och företagets utveckling genom att klicka här. 

 *    *    *    *    *    *

Malin i Ratan följer kosmetikalagstiftningen och skyldigheter för ansvarig person bl.a. med märkning av produkter, god tillverkningssed och anmälan av produkter till EU:s Cosmetic Products Notification Portal (CPNP). 

*    *    *    *    *    *


Kontakt: 

Allmänna frågor och information: hej@maliniratan.se 

Beställningar: order@maliniratan.se

Copyright 2016 Malin i Ratan AB | All Rights Reserved