Berättelserna om Malin i Ratan

Tvålmakeriet i Ratan

I den lilla kustbyn Ratan i Västerbotten, med havet och naturen och den kulturhistoriska miljön som inspirationskällor, skapar jag mina kallrörda tvålar. Jag tillverkar dem på gamla tiders hantverksvis, men med förnyade kunskaper och med naturliga och ekologiska råvaror. //Malin

Läs mer om Tvålmakeriet i Ratan

Tvålmakeriet i Ratan

Ekobutiken i Ratan

Vill du lukta och känna på våra produkter så är du hjärtligt välkommen till Ratans tvålbutik, Ratan 1, vackert belägen i natursköna besöksmålet Ratan.

Läs mer om vår Ekobutik här.

Malin i Ratan AB har fått företagsstöd inom åtgärden Nya jobb på landsbygden, som är en del av Landsbygdprogrammet 2014-2020. Programmet finansieras nationellt och av Europeiska jordbruksfonden.Ekobutiken i Ratan

Besök Ratan

Besöksmål Ratan är en pärla vid havet. En by med skön naturmiljö och intressant historia.

Under sommarsäsongen finns i Ratan ytterligare en butik där du kan handla tvål. I det gamla hamnmagasinet finns en hantverksbutik som jag driver tillsammans med mina vänner hantverkskollektivet i Ratan.


Besök Ratan

En värld av äkta tvål 

& bra tillbehör

Malin i Ratan har egen produktion av hantverksmässigt tillverkade ekologiska tvålar för skonsam rengöring av hud, hår och hem. 

Vi har i samverkan med andra kreatörer tagit fram bra tillbehör till tvålarna. Vi älskar samarbeten och här i vår Webshop samt i vår Ekobutik i Ratan hittar du ekologisk hudvård och choklad. God mat från lokala kreatörer, andra utvalda produkter som förstärker din tvålupplevelse och ännu mera tvål från andra svenska tvåltillverkare.


Vi som jobbar här

Möt personalen som jobbar i butiken. Dessa tvålmakare och feriearbetare bubblar av kreativitet, glädje och arbetskraft som löddrar av sig i själva hantverket av ekotvålen, något som kan mjuka upp vilken torris som helst.

Läs mer om personalen i EkobutikenMalin Lindmark
CEO, grundare av Malin i Ratan. Kreatör och tvålmakare. 

Malin i Ratan följer kosmetikalagstiftningen och skyldigheter för ansvarig person bl.a. med märkning av produkter, god tillverkningssed och anmälan av produkter till EU:s Cosmetic Products Notification Portal (CPNP) samt kemikalieinspektionen.

Copyright 2021 Malin i Ratan AB | All Rights Reserved