Vad är Power Facial Mask - Clean & Glow?

Vad är Power Facial Mask - Clean & Glow?

En ansiktsmask är ett komplement för att boosta den vardagliga hudvårdsrutinen och ger det där lilla extra. Att göra en ansiktsmask tar inte bara hand om din hud men också dig själv. Det kan vara ett sätt att varva ner från jobb eller studier. Organics by Sara har lanserat sin första ansiktsmask som innehåller enbart tre ingredienser, och är enligt deras motto Truly Organic och utan kompromisser.


“Jag har alltid haft en förkärlek till lermasker, och speciellt vit lera, som alla elever känner till som jag utbildade på Axelsons Gymnastiska Institut. Där blandade vi vår egna ansiktsmask bestående av vit lera, vatten, yoghurt och vegetabilisk olja, oftast vår Massage & Body Oil Soothing Lavender. Jag älskar den renande och lugnande effekten man får av den mineralrika leran, men jag är alltid noga att blanda i annat så att den inte snor fukt från huden som lera annars lätt gör.

När jag 2019 kom i kontakt med Algica, som är en av nyckelingredienserna i vår nya Powder Facial Mask, kände jag att jag hade hittat just den ingrediensen som jag alltid letat efter. En helt ren och naturlig råvara som ger fukt samtidigt som den kan verka renande – en unik kombo som är svår att uppnå! Jag började laborera med ett recept på ansiktsmask och blev otroligt nöjd med resultatet på huden – idéen till Powder Facial Mask var född!” - Sara Nomberg, Organics by Sara


Ansiktsmasken heter Powder Facial Mask - Clean & Glow, vilket innebär att efter användning ska huden kännas och se rengjord ut på djupet, ge en len hud och ett extra glow. Genom att följa upp med ansiktsvatten och några droppar ansiktsolja efteråt kommer du känna dig som en ny människa! 

Masken passar för alla hudtyper, den är oparfymerad och balanserande. Den innehåller enbart tre ingredienser; Vit lera, kollodialt havremjöl och Algica, noga utvalda enligt Organic by Saras motto Truly Organic och utan kompromisser. De tre ingredienserna är enastående var för sig men fungerar ännu bättre tillsammans. Denna ansiktsmask kommer i pulverform, för att slippa konserveringsmedel och du själv aktiverar masken innan applicering genom att blanda med lite vatten. 


Vit lera

Vit lera, också kallad kaolin är en soltorkad lera från Frankrike. Det är en mildare variant än t.ex grön lera och rekommenderas även för känslig hud och som babypulver. Leran är rik på mineraler som lugnar huden och lera är känt för att djuprengöra huden samt ge en detox effekt. 


Kolloidalt havremjöl

Kolloidalt menas med att havren är extra finfördelad, vilket ger mer nytta av havrens egenskaper. I havre finns det flera bioaktiva ämnen som ger fördelar till ansiktsmasken;

  • Saponiner som är ett milt rengörande ämne och ger djuprengörande egenskaper.

  • Aventramider som ger lugnande och antiinflammatorisk effekt, bra mot irriterad och röd hud.

  • Betaglukaner som är fibrer som sväller ger fyllighet till masken och blir “slemmig” i kontakt med vatten.

  • Peptider (korta aminosyror) som främjar uppbyggnaden av kollagen.


Algica

Algica är en alg som tillverkas på Västkusten i Sverige. Företaget Swedish Algae Factory står bakom produkten och de har målet att skapa en klimatpositiv industri med hjälp av alger och där är hudvårdsbranschen en av deras aktiva områden. Algica är bra på att absorbera upp föroreningar, svett och olja. Algen innehåller också OH-grupper som binder fukt, den renar alltså huden utan att torka ut. 

Studier visar på att Algica kan binda fukt lika bra som ingrediensen hyaluronsyra samt att Algica fungerar som en effektiv anti-pollution ingrediens då den förhindrar föroreningar att komma in i Leave in produkter. Målet med Algica är att utveckla så att den kan fungera helt som ett naturlig solskyddsfilter.  


Hur applicerar jag ansiktsmasken?

Eftersom ansiktsmasken kommer i pulverform behöver den aktiveras. Det enda som behövs är vatten! Rör ihop 1msk ansiktsmaskpulver med 1msk vatten. Sedan applicera med fingrar eller pensel på väl rengjord hud. Låt verka i 5 minuter och håll gärna masken fuktig under verkningstiden. Spraya med ansiktsvatten Flower Water - Lavender om du upplever att masken torkar. Om masken ska verka längre än 5 minuter är det extra viktigt att hålla den fuktig. 

Masken kan användas som detox-rengöring för ansiktet. Blanda 1msk pulver i 2msk vatten och skaka eller rör ihop. Massera in vätskan i huden som en vanlig rengöring och skölj av. Avsluta gärna att smörja in huden med en ansiktsolja eller något annat återfuktande.

För torr hud tillsätt gärna 5 droppar ansiktsolja, Facial Oil - Sensitive Skin  till masken för extra vårdande effekt eller byt ut vattnet du blandar pulvret med mot avsvalnat örtte av t.ex kamomill för extra lugnande effekt vid torr hud. 

Hur ofta du ska göra ansiktsmask är helt upp till dig. Sara rekommenderar att göra ansiktsmask ca 1-2 gånger i månaden, gärna 1 gång i veckan om du har tid och lust. Det kan vara ett sätt att koppla av och skapa egen tid.

Vi testar Powder Facial Mask från Organics by Sara och känner in fredagsfeelingen 😍


Produktlänkar från blogginlägget:

Utvald från andra kreatörer

Organics by Sara