Diska utomhus med fast tvål

Diska utomhus med fast tvål

Visste du att vår handgjorda ekologiska tvål Tvätt – Städ – Disk fungerar lika bra i hemmet som ute på tur?

All mat smakar gott ute på tur sägs det. Och visst är det något som händer när du tagit av dig vandringssäcken och får sätta dig ner efter en lång dagstur med en värmande matkåsa i handen och blicka ut över landskapet. En stund för återhämning, en chans att fylla på energidepåerna och ta in naturen du befinner dig i. När fötterna fått vila, energinivåerna återigen är balanserade och magen är belåten så står den ofta där och tålmodigt väntar… Disken.

Är det så att du gärna drar ut på detta moment så länge det går eller uppskattar du stunden att pyssla på med disken, kanske är det rentav meditativt? Oavsett vilken turdiskare du är så kan vi hjälpa dig på traven! 

Vår fasta disktvål är tillverkad av svensk kallpressad rapsolja och ekologiskt kokosfett. En såpa i fast form som är enzymfri och ftalatfri. Detta gör den skonsam för händerna och miljön då den är en mild tensid*. 

När du diskar ditt stormkök eller matkåsa ute i det fria finns det några saker att ha i åtanke för att skona naturen: 

  1. Blötlägg gärna disken i förväg - då är det lättare att få bort envisa matrester

  2. Värm upp vattnet till ljummen temperatur för att lättare få bort fett och rester samt hålla händerna varma

  3. Blötlägg en luffakudde* och löddra upp vår ekotvål Tvätt - Städ - Disk och skrubba din disk ren. Tvålen löser upp fettet och luffakudden ger ett skonsam skrubb mot dina kärl. Luffakudden är av naturmaterial - om du skulle råka glömma luffakudden ute i naturen så gör det inget då den är biologiskt nedbrytbar.

  4. Kom ihåg att hälla ut diskvattnet och matrester på fast mark! Marken bryter ner mat- och tvålrester. Häll aldrig tillbaka diskvattnet i öppet vatten. Det samma gäller om du ska skölja ur dina kärl! 

  5. Om du väljer att torka din disk med papper - kom ihåg att ta med dig papperet hem -  det ska inte ligga och skräpa i naturen. 

Såklart kräver inte all disk att du värmer upp vattnet och använder vår fasta tvål. Det går bra att grovdiska genom att endast skölja dina kärl i kallt vatten. 


Tips! 

  • Fäst ett snöre genom din luffakudde så kan du hänga den på tork på din ryggsäck medan du fortsätter turen.

  • Visste du att du kan använda luffakudden som ett tvålfat för dina ekotvålar? På så vis hinner tvålarna torka mellan användningarna och håller längre! 

  • Är du på språng? Ta med dig en disktrasa för att torka upp din disk med, fäst ett snöre i ena hörnet och häng trasan utanpå din ryggsäck så hinner den torka till nästa gång du ska använda den. 

__________

*Tensid är ett ytaktivt ämne som rengör genom att fånga upp smuts och fett och avlägsna detta med hjälp av vatten. 

Tvålarna är milda tensider och skonsam för din hud och naturen. Alla tensider kan dock påverka vattnets ytspänning. För att skona ytvattenlevande organismer – undvik att använda tvål i stillastående och känsliga vattenmiljöer. Skölj av tvålvatten över fast mark.

*Luffakudde - naturmaterial som skärs ut från en gurka i luffasläktet vars mogna frukt har skördats och torkats. De kallas även loofahgurka. 

Friluftskit - tvålarna till turen

Friluftskit för all rengöring på turen. Ekologisk tvål för disk, tvätt, kropp och hår. Ta enkelt med dig asken med de fasta tvålarna på din vandring, utelunch eller fisketur! 

Kitet innehåller:

Ekotvålen Röd Lera & Ros kan du använda från topp till tå, ja även till håret. Tvålen innehåller Röd Lera som hjälper till att suga upp smuts från huden och ros-teet hjälper till att återfukta din hud. 

Ekotvålen Tvätt - Städ - Disk är mild och kan användas till både disk och handtvätt. Tvålen såpa i fast form och löser upp fett.

Luffakudden är skonsam att skrubba dina kärl med och helt av naturmaterial - så om du skulle råka glömma luffakudden ute i naturen så är den biologiskt nedbrytbar. Luffakudden kan även användas som tvålfat och kroppsskrubb. 

  • Vi rekommenderar att köpa till en vanlig luffakudde att skrubba disken med.

Friluftskitet är en mångsidig produkt som både är bra för dig och naturen och som lätt får plats i din packning. God tur!   

Läs mer om tvålarnas användningsområden på tur här:Produktlänkar i blogginlägget:

Handgjord Ekotvål 

Bra till Ekotvål

Presentkit