Vi bygger ut Tvålmakeriet!

Vi bygger ut Tvålmakeriet!

Nu händer det!

Som vi har längtat, kämpat, planerat, ritat, gruvat, trasslat med stödansökningar, förhandlat med bank, tagit in offerter, räknat och peppat för att det ska bli verklighet.

Förra veckan hade vi byggstarts-möte.

Äntligen påbörjas arbetet med att samlokalisera tvålmakeriets lab (som idag är hemma i min källare) och lager/butik. Vi bygger för framtiden med möjlighet till mer tillverkning, bättre personalutrymmen och arbetsmiljö. Särskilt roligt är att vi får ännu mer plats för dig att ”Uppleva tvål”. Tvålmakeri, lager, och en större butik och en lokal som rymmer grupper för workshop. Tillverkning, handel, besöksmål och upplevelser i ett!

Wow, det känns både superkul och jätteläskigt. Från att ha drivit företaget med organisk tillväxt till att ta lån. Det sätter liksom en annan press på en att driva företag. Men med mitt underbara team och er fantastiska kunder tänker jag ändå att det ska gå. Dock kommer vi fortsatt att behöva er hjälp för att skala upp. Jag är supertacksam till alla er som sprider ordet om tvålmakeriet i Ratan och rekommenderar våra hantverkstvålar till era vänner. 🙏💚

Att göra denna satsning här på landet i norr är inte helt lätt vad gäller finansiering. Min kontakt på banken har varit bra men vi gör ändå en stor egen insats i utvecklingen. Ska också sägas att projektet inte hade blivit verklighet utan Europeiska jordbruksfonden 🇪🇺 för landsbygdsutveckling och vårt framtida bidrag till nya jobb på landsbygden.

Kommande halvår blir kanske lite stökigt men vi ska försöka driva butik och skicka era beställningar även om byggarbetarna hamrar i bakgrunden.

Skönt att tvålkokandet kan fortsätta ostört hemma i källaren när vi bygger på Ratan 1.

Planen just nu är byggstart innan sommaren och klart vid årsskiftet 😀 Den där lilla röda stugan på bilden får förbereda sig på utveckling. Vi ser fram mot en spännande resa mot nya mål!