c/o GERD

Care of Gerd tillverkar naturliga och ekologiska skönhetsprodukter med ett fokus på svenska Lapplands örter och bär. 

Här hittar du ett urval av deras hud, hår- och kroppsprodukter i vår butik. Dessa produceras i deras fabriksbutik i Jokkmokk, Lappland. En destination som är populär att besöka, inte minst under Jokkmokks Vintermarknad.

Syskonen Anna-Lena Wiklund Rippert och Johan Wiklund valde att satsa på sin dröm om att ta till vara på svenska Lapplands örter och bär och förädla dem till lyxig kosmetika.

Malin i Ratan samarbetar med c/o GERD och tillverkar deras fasta handtvålar

Nordic Soap Bar är en tvål med enbart en eterisk doft per tvål. Det ger en tydlig doftkaraktär. De innehåller en större mängd eterisk olja än vår egen handgjorda ekotvål. Perfekt för den som älskar en tydligare doft!

Tvålarna innehåller KRAV-märkt kallpressad svensk rapsolja, som får förtvålas tillsammans med andra ekologiska vegetabiliska oljor. c/o GERD har valt en formula med extra mycket vårdande kakaosmör för en krämig och hårdare hantverkstvål. Den rosa tvålen innehåller även lingonfröolja. De olika färgerna på tvålarna kommer från naturliga leror.


Båda syskonen bakom c/o GERD är terapeuter och har en bakgrund inom hudvårdsbranschen. Produkterna är framställt från en terapeuts synvinkel och funktionsgrad. Inspirationen kommer från deras föräldrar som förädlade allt som kom från naturen. Namnvalet på företaget kommer efter deras mamma, Gerd. De valde de att hylla henne och kalla företaget c/o Gerd, eller Care of Gerd. 

Care of Gerd värnar om djur, natur och människa. De använder sig av naturliga och eko-certifierade ingredienser som kommer från kontrollerade oldningar, där kemiska besprutningsmedel eller konstgödsel inte är tillåtna. Vilt växande råvaror är inte ekologiskt, utan de plockas djupt inne i Lapplands skogar för att sedan förädlas, till exempel bärfröolja utvinns från blåbär, hjortron och lingon.  

De jobbar med tre typer av förpackningar varav 75% är koldioxidneutral bioplast av söckerrör, 15% innehåller återvunnen plast och 10% är gjord av glas. 

Bioplasten luftfylls på plats i fabriken för att spara på miljön vid frakt av förpackning till fabrik (går att packa fler platta förpackningar)