Organics By Sara


Organics By Sara är ett svenskt ekologisk hudvårdsmärke som drivs av fantastiska Sara Nomberg, ekologisk hudvårdsterapeut och näringsfysiolog.  Riktigt ren hudvård med Ekologiska, kallpressade oljor och eteriska oljor av finaste kvalité.

Malin i Ratan samarbetar  med Organics By Sara och tillverkar fasta tvålar till deras fina hudvårdsserie.

Vi erbjuder ett urval av Saras fantastiksa hudvårdsprodukter och rengöringsoljor för "oil cleansing method", OCM i vår butik.

Organics by Sara föddes ur visionen om en 100% ekologisk hudvård, med naturliga ingredienser som på ett repsektfullt sätt skulle stötta och stärka huden. 

I produkterna från Organics By Sara hittar du inga onödiga ingredienser.  En exklusiv, handgjord serie med få, noga utvalda ingredienser. Resultatet är en skonsam, effektiv och miljövänlig hudvård. Ett fint alternativ för din hud och vår natur. 

Produkterna tillverkas i Tyresö, Stockholm. Som andra utvalda kreatörer vi samarbetar med är det den småskaliga tillverkningen och kvinnliga företagandet som kopplar oss samman.


Sara har valt att endast arbeta med vegetabiliska och eteriska oljor vilket är helt tilräckligt för produkten. De andra ämnena som brukar tillsättas i kosmetika är vatten, konserveringsmedel och emulgeringsmedel.

Alla vegetabiliska och eteriska oljor är ekologiskt certifierade vilket innebär att du kan räkna med högsta kvalité i råvarorna. Alla ingredienser som används är vegetabiliska, inga ingredienser härstammar från djurriket. Inga ingredienser eller slutgiltiga produkter är djurtestade.

Alla förpackningar är av återvunnet glas och återvinns lätt efter användning, även förseglingen på flaskan kan lätt dras över flaskans hals och återvinnas med kapsylen som hårdplast. Etiketten dras enkelt bort från flaskan och källsorteras som mjukplast. 

Med den ekologiska hudvårdsserien Organics By Sara får du ren skönhet och omtanke i en miljövänlig harmoni. Bättre än så kan det inte bli, om du frågar oss.