Bivaxdukar

Plast-banta ditt hem och kök! 

Vi erbjuder några av Sveriges bästa bivaxdukar från Mårda och Bivaxfabriken. Bivaxdukarna används till förvaring av grönsaker, bröd, ost m.m både i och utanför kylskåpet.

Mårda skapar miljövänliga alternativ till plastpåsar och plastfolie i form av bivaxdukar och bivaxpåsar. Bivaxdukarna tillverkas för hand i Sverige av återvunna tyger och bivax från lokala producenter.

Bivaxfabriken håller till i Uppsala och arbetar med bivax kommer från olika biodlare runt om i Sverige. Bivaxdukarna innehåller även ekologisk kokosnötolja och tallharts. Bivaxdukarna produceras för hand av tyger som är certifierade med OEKO-Tex 100.  


Bivaxfabriken grundades av Albin Ljudén & Victor Olsmats när de gick sista året på gymnasiet. Nu driver de företaget tillasmmans och jobbar för en minskad användning av plast i samhället. 

 

   Albin Ljudén & Victor Olsmats

Mårda drivs och grundades av Ebba Klara Eriksson. Hennes företag kom till ur en önskan att vill hitta alternativa lösningar till den plast som så flitigt används i våra hem. Mårda grundades sommaren 20216 och blev då Sveriges första bivaxföretag. 

 

  Ebba Klara Eriksson