Färgat/behandlat hår

Färgat/behandlat hår

Funkar schamponering med ekotvål om jag har färgat hår och för min kompis som har blekt hår?

Vi ger inga garantier vid kemfärgat hår men har inte fått några klagomål på att färgningen påverkas av våra kunder. Det är väldigt många med färgat hår som tvättar håret med hårtvål. För örtfärgare så använder flera ekofrisörer tvålen till hårtvätt och tycker att det funkar finfint. Ett tips är att göra surskölj med hibiskus när du har rött färgat hår.Det kan gå bra att använda våra tvålar till hårtvätt för ett blonderat/slingat hår. Ofta brukar dock håret vara lite torrt av blekningen, så prova någon av våra vårdande tvålar eller extra vårdande. För att förstärka det ljusa och ge glans kan surskölj göras med pressad citron utspätt i vatten, kanske med lite honung för vård. Vi rekommenderar INTE en inledande rasul-detox vid blekt hår. Om håret är riktigt slitet av många blekningar och du bor i område med hårt vatten kan det bli problem. Då har du lite att jobba om du verkligen vill uppnå en naturlig hårvård.

Att hitta rätt tvål för sitt hår kan ibland behöva sitt utforskande och behoven kan också förändras över tid. Fördelen med naturlig hårvård är att du ger kroppen en chans att uttrycka sig, och dig själv en chans att både se, tolka och möta signalerna. 

Vi har därför skapat ett serie inlägg om hårets olika kvalitéer och behov. Vi har sammanställt tips från våra år med hårtvål, baserade på både egna och kunders erfarenheter. Klicka här för att komma till alla inlägg. 


Vill du lära dig mer om hår&tvål? Klicka här. Produktlänkar från blogginlägget:

Malin i Ratan - Handgjord Ekotvål


Torrt hår - extra vårdande och återfettande


Balanserat hår/hårbotten - vårdar och återfuktar


Fett hår - djuprengör


Bra till Ekotvål