What our customers think

Här har vi samlat glada tillrop från våra fantastiska kunder

Eko-tänk och småföretagande....

Jag har beställt tvålar av er ett par gånger och handlade i butiken i somras. Ni har väldigt fina tvålar och även andra trevliga saker! Roligt med eko-tänk och småföretagande, det stöttar jag gärna.

- Lotta, Donsö

Tips mot torra händer....

Fullkomligt älskar dina tvålar! Kompletterat med Arganolja och tvålpåsen att ta med tvålen i. Nu är det slut att använda den tvålen som finns på jobbet. Mina händer har blivit extremt torra och huden spricer av den. Att ta med din äkta tvål till jobbet och komplettera med arganolja känns så mycket bättre. 

- Cecilia, Stenkullen

Jag har sedan jag var barn alltid haft väldigt känslig hud. Jag hade så kallade atopiska händer och fötter och fick smörjas in med specialkrämer för min torra hud. Jag ömsade skinn likt en reptil. Under vinterhalvåret, när det är väldigt torr luft ute så brukar jag ofta få en hemsk klåda på speciellt benen, och händerna blir som sandpapper. Men denna vinter har varit ovanligt lugn trots flera veckor med temperaturer mellan 25-30 minusgrader. Denna vinter, jämfört med alla andra tidigare vintrar så har jag istället använt tvålar från @maliniratan. Jag kan inte tro annat än att det är just dessa tvålar (ihop med arganolja) som har räddat min hud????  

Andrea, Arvidsjaur

Malin i Ratans handgjord ekotvål för ett ekologiskt och miljöklokt hem

Schampo som räddar mitt hår....

Jag vill bara säga tack! Ni har räddat mitt hår och framförallt min hårbotten. Trodde jag testat allt. Olika schampokurer från frisör, bikarbonat och vinäger, inte tvätta håret alls osv. En sista utväg innan ännu en frisörkur så köpte jag Shea&Avokado-tvålen den var fet och kändes återge fettet till min hårbotten. När den var slut köpte jag er Ringblomma&Citrus-tvål och den rockar min skalleknopp! 

- Sara, Umeå

Jag tvättar oftast med Rasul&Ringblomma, men efter snart ett halvår med hårtvål varvar jag ibland med "tvålen till hands" vilket är allt ifrån Shea&Avokado till aleppotvål. Tycker det fungerar alltihop!
Bästa sursköljen är med hibiskusblom! Håret blir lätt att reda ut och jag slipper den rätt påträngande doften av äppelcidervinäger. Nyligen körde jag en liten detox med rasullera också, då sursköljde jag inte, men håret var lika lättutrett ändå. Jag kallsköljer alltid.
Klådan som tidigare kom i hårbotten någon dag efter tvätt försvann med hårtvålen! Det märkte jag inte minst när jag testade "vanligt" schampo igen för ett tag sedan. Klåda direkt! Och då var det ändå ett bra ekovänligt schampo. Jag gillar att tvålarna multitaskar så bra! Egentligen behövs bara en tvål i duschen, men det är kul att variera, så jag har flera. 

Emma i Uppsala (aka @Upplandskullan)

Jag har precis börjat använda din handgjorda tvål - med barrdoft. Jag är verkligen överraskad! Nog trodde jag den skulle vara bra.. men den är ju helt sanslöst fin mot både hud och hår (och mitt är drygt 1 meter långt..). Så innerligt glad att ha funnit dig och tvålen!  

Kristina, Vadstena

En ekologisk raktvål för torr hud

Magiska ekologiska produkter till skägget....

"Haft lyckan att prova olika sorter av dina tvålar, tack vare provtvålar jag fick med min allra första beställning. Kan bara ge beröm för allt jag testat, min hud och håret har aldrig mått så bra och mannens skägg likaså, innan dina magiska tvålar."

- Katja, Haparanda

Fick en tvål av min flickvän som jag provade till skägget. Funkade väldigt bra. Den heter Barrskog. Jag har rätt långt skägg med långa, raka hår. Ingen klåda i huden under och skägget blev mjukt, blankt och följsamt. Sen luktade tvålen faktiskt också. Den var helt ärligt bättre än en del skäggtvålar från etablerade tillverkare av skäggvårdsprodukter. Fortsätter skägget och huden kännas bra efter en längre period kommer jag nog hålla mig till din tvål.

Claes, Dragaryd

Barrskog - Rakningen går hur mjukt och fint som helst och efteråt behövs ingen behandling, huden är mjuk och inte alls torr och irriterad som den blir med vanlig raktvål. 

Anton, Norum

Mycket drygare än vanlig duschtvål på flaska....

Tvålarna är kanonbra! :) Shea&Avokado utan doft – perfekt i duschen. Löddrar bra, man blir inte torr som av vanliga tvålar. Barrskog – fantastiskt trevlig raktvål. Löddrar fint i handen, man behöver inte ens rakborsten, hyveln glider fint, och så blir man härligt ren i ansiktet utan att bli torr. De är verkligen magiska. Vanlig tvål torkar ju ut, men inte dessa. Man känner sig verkligen fantastiskt … ren…. med sån här tvål, och så räcker den ju hur länge som helst! Mycket drygare än vanlig duschtvål på flaska, där åker ju typ hälften ner i avloppet direkt, den här är så mycket mer ekonomisk. 

Erik, Umeå

Dina tvålar är underbara, vilket skum man får, och de doftar härligt. 

Frida, Tollered

En hantverkstvål, svensktillverkad i Ratan

Ett elegantare badrum.....

Jag använder sedan knappt ett år (uteslutande) ekologisk tvål av din produktion. Som så många andra var det Katarina Johanssons bok Badskumt som satte igång beslutet. Tvålen fungerar utmärkt precis som reklamen anger till det mesta. En sak som inte nämnts är att jag fick elegantare badrum utan fyra andra flaskor som skriker ut sitt budskap på hyllan. Tvålen Shea&Avokado - ingen tillsatt doft är extra bra för rakning om man använder kniv. I och med att löddret inte blir så tjockt som på lödder från sprayflaska så ser man vad man pysslar med vilket minskar risken för hack i näsan.

- Bo, Malmö


Motverkar mjäll och finnar...

Jag ska hälsa från min sambo att han har ingen mjäll längre och får heller inga finnar i ansiktet längre efter använt shea/avokado tvålen. Han använde "ett välkänt mjällschampo" innan. Fick ingen mjäll av den men använde han något annat fick han mjäll. Men hade dock problem med finnar och hade ingen aning av att det kunde bero på schampot. Vi provade ett tag Aleppotvål men det fick han mjäll av och fick göra massa oljeinpackningar innan han fick rätt på det igen och sen efter vi provat din tvål så vill varken jag eller min sambo byta. 

Petra, Hörby


Hundens päls blir mjuk och fin och ingen klåda....

Kanontvålar! Jag använder både till hår och kropp.
Jag har testat lite olika men tycker rasul och ringblomma passar mitt hår bäst. Dotterns hår upplever jag inte lika känsligt som mitt utan hon kan använda olika tvålar. Även hunden tvättas numera i ekotvål och blir riktigt vit och fin. Jag använder ringblomma & citrus till Hetty. Hon blir mjuk och fin i pälsen och ingen klåda. Hon har lite känslig hud. 

- Anja, Bollebygd

Miljövänligt diskmedel i köket och i badrummet

Bästa disktvålen och såpa för tvätt av kläder...

Tack för underbara tvålar och iden om luffa-kudde under tvål. Jag är väldigt nöjd med Tvätt-Städ- Disk, har letat efter en fast ekologisk disktvål, som löddrar väl. Har tvålen på en pepparkaksform på luffadynan så den torkar bra, tar med diskborsten lite tvål och diskar det som diskmaskinen inte sköter. Tvålen är även perfekt till fläckar på kläder. Jag har använt svensk linsåpa, men den sköljs inte så bra bort som din tvål. Tvålpåsen med flingor (Tvålflakes) är en prima idé, har haft en fast tvål i påse i duschen men flingor löddrar mycket bättre. Skall beställa mera tvål. 

Anniina, Helsingfors, Finland


Jag tycker du gör fantastiska produkter. Tvätt/städ tvålen- överträffade mina förväntningar! Den är det enda vi nu använder till att tvätta kläderna. Är så himla nöjd! Även tvålen Shea&Avokado med frisk örtig doft är härlig! Fortsätt med det du gör och jag kommer definitivt fortsätta handla dessa produkter från dig!

- Cecilia, Stenkullen